Det musikalske hovedprosjektet i over 20 år!

Boknakaran har de siste åra vært en trio, etter at Malvin Skulbru pensjonerte seg. De gjenværende karan er Jan Arvid Johansen, Pål Thorstensen og undertegnede. I 2008 innledet vi et samarbeid med Julie Alapnes Normann, som tilfører boknamusikken en ny dimensjon med fele, sangstemme, ungdommelig energi og scenesjarm. 

Da Varangerfestivalen 2015 ga oss ei utfordring om å lage en konsert i møte med unge nordnorske artister som fører vår tradisjon videre, var det naturlig å knytte det til Julie. Hun har etter hvert fått sine egne band-prosjekter: Robaat og Julietnorth, og sammen med dem - og folkedansere fra Kartellet - fikk vi til en flott konsert på Varangerfestivalen, med tittelen "Tampen brenn!"  Den forestillinga kommer vi til å gjenta i 2016 - hvor og når gjenstår å se.


Boknakaran kunne feire 20årsjubileum som gruppe i 2012, og gjorde det med en storslagen konsert i KulturHuset, Tromsø, 6. oktober. Med på scenen var Tromsø kammerorkester, Universitetskoret Mimas samt noen få av de mange musikerne vi har spilt sammen med, live og i studio: Julie var naturligvis der, og videre Kristin Mellem, Knut Halvard Johannessen, Ole-Morten Indigo Lekang og Arvid Ingebrigtsen. Storsalen var utsolgt, og stemninga helt fantastisk.  Takk til NOPA som støttet konserten økonomisk som ledd i foreningas 75årsjubileum.

I 2013 gjennomførte  vi e t prosjekt med støtte fra INTRO, kulturnæringsfondet i Tromsø, og Musikerordningen, Norsk Kulturråd. Som en del av dette engasjerte vi Tank Design, Tromsø for å lage nye hjemmesider og "pusse opp" den visuelle profilen til Boknakaran - og spesielt i utgaven Boknakaran & Julie. Hjemmesidene har adresse www.boknakaran.no.
 
 
FØLG BOKNAKARAN PÅ FACEBOOK!

 
 
 Boknakaran og Julie, foto: Carl Christian Lein Størmer

BOKNAKARAN & JULIE PÅ DÅPSSEREMONI I VESTERÅLEN

Mandag 21. august 2010 var Boknakaran & Julie invitert til å spille under dåpen av MS Høydal, den første gassdrevne "frakteskuta". Reder Kristian Høydal ønsket seg Hortensia som åpning på hele seremonien. Da selve dåpen var over, hadde vi en halvtimes konsert for folket på brygga. Det hele skjedde på Myre i Vesterålen, og Krisitian tok flere flotte bilder av oss og båten.